Seismologas: Latvijoje, tikėtina, įvyko silpnas žemės drebėjimas

  • Teksto dydis:

Šiaurės Latvijoje įsikūrusi seismologinė stotis Slyterėje antradienį užfiksavo žemės virpesius Kuržemėje, sakė Latvijos universiteto mokslininkas seismologas Viesturas Zandersonas.

Seisminis reiškinys vienintelėje Latvijos stebėjimo stotyje Slyterėje užfiksuotas apie 11 val. (vietos ir Lietuvos laiku).

Tikslesnė informacija bus pateikta tik atlikus išsamią duomenų analizę.

Šiuo metu aišku, kad žemės drebėjimas, jei toks ir buvo, yra vietinio masto, nes jo požymių pastebėta tik vienoje stebėjimo stotyje. Taigi, tikėtina, kad jo stiprumas neviršijo 3 balų, o tai reiškia, kad grėsmės pastatams ir kitai infrastruktūrai nėra.

Latvijoje stebimi seisminiai įvykiai paprastai yra nedidelio masto ir susiję su žmonių veikla, pavyzdžiui, karinėmis pratybomis.

Vėliausias stichinis žemės drebėjimas Baltijos šalių regione užfiksuotas 2022 metais Šiaurės Estijoje, jo stiprumas buvo 2,3 balo. Natūralūs žemės drebėjimai regione retai viršija 3 balų stiprumą.

Netrukus po 11 val. socialiniuose tinkluose Latvijos gyventojai pradėjo pranešinėti apie žemės, pastatų ir daiktų virpėjimą Liepojos ir Pietų Kuržemės regione. Saldaus gyventojai taip pat pranešė girdėję kelias sekundes trukusį dunksėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių