Kalbos premija skirta Lituanistinių mokyklų asociacijai ir VU docentei A. Kučinskienei

Šiemet Felicijos Bortkevičienės kalbos premija skirta Lituanistinių mokyklų asociacijai ir Vilniaus universiteto dėstytojai Audronei Kučinskienei.

„Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija nusprendė skirti premiją dviem nominantams – Lituanistinių mokyklų asociacijai ir šių dienų Lietuvoje ryškiausiai antikinės literatūros puoselėtojai, nuosekliai brandinančiai visuomenės humanitarinę kultūrą, A. Kučinskienei“, – antradienį per spaudos konferenciją Seime pranešė Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisijos pirmininkas Paulius Saudargas.

Jo teigimu, A. Kučinskienė visuomenine ir moksline veikla jau beveik du dešimtmečius prisideda prie lituanistinės pažangos ir stengiasi skatinti taisyklingos bei gražios lietuvių kalbos vartojimą bendrojo ugdymo mokyklose, akademinėje srityje ir viešajame gyvenime.

Tuo metu savanoriškais pagrindais veikianti Lituanistinių mokyklų asociacija, anot P. Saudargo, yra svarbi lituanistinio švietimo judėjimo dalis, siekianti stiprinti lituanistinių mokyklų veiką ir lituanistinio ugdymo kokybę.

„Šių metų kalbos premija yra labai svarbi ir simboliška, nes ji sujungia kultūros pagrindus – antiką, antikos kultūros populiarinimą, ką daro docentė A. Kučinskienė – ir mūsų žmones, kurie gyvena įvairiose pasaulio šalyse, vieni iš jų puoselėdami lietuviškumą grįš į Lietuvą, praturtins mus, kiti bus Lietuvos ambasadoriais ir skleis žinią apie Lietuvą“, – sakė spaudos konferencijoje dalyvavusi Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto direktorė Aušra Martišiūtė-Linartienė.

Kalbos premija tradiciškai bus įteikta Valdovų rūmuose Vilniuje gruodžio pradžioje.

Žodžio laisvės gynėjos, labdaros organizatorės Felicijos Bortkevičienės (1873–1945) atminimą įamžinanti Kalbos premija skiriama už reikšmingą, neatlygintinai atliekamą lituanistinę veiklą.

Premiją skiria Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių