Pakrantėje rastas didžiulis skaičius banginių: žmonės sunerimę

  • Teksto dydis:

Vakarų Australijos pakrantėje ant kranto įstrigo apie 160 ilgapelekių banginių. Nepaisant gelbėtojų pastangų, keliasdešimt žinduolių nugaišo.

„Paplūdimyje atsidūrė apie 160 ilgapelekių grindų. 26 nugaišo. Maždaug už 1,5 km nuo kranto yra 20 ir 110 grindų būriai, kurie taip pat laikosi vienoje jūros vietoje. Tikėtina, kad jie taip pat gali priplaukti prie kranto“, – teigė aplinkosaugininkė Pia Courtis.

Egzistuoja versija, kad banginiai sausumoje užstringa sekdami žuvis sekliuose vandenyse. Kita priežastis –  panika dėl atakuojančių plėšrūnų. Žmonių sukeltas povandeninis triukšmas, esą taip pat gali trukdyti jiems orientuotis aplinkoje.  

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Šioje pakrantėje banginiai įstringa labai dažnai. Nesu tikras dėl datų ir metų laikų, bet tai tikriausiai įprastas reiškinys, tačiau tikrai nežinome, kodėl jie taip elgiasi ir kodėl tai daro visa grupė“, – kalbėjo vietinis banginių tyrinėtojas Chrisas Burtonas. 

Bene daugiausia banginių Australijos istorijoje įstrigo prieš keturis metus. Tuomet Tasmanijos pakrantėje atsidūrė 470 banginių. Gelbėtojams pavyko išgelbėti mažiau nei ketvirtadalį žinduolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių