Vokietija dėl kibernetinės atakos konsultacijoms atšaukia savo ambasadorių Rusijoje

Vokietija laikinai atšaukė savo ambasadorių Rusijoje, Berlynui apkaltinus Rusiją dėl valstybės remiamos kibernetinės atakos prieš Socialdemokratų partijos (SPD) narius, pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Pasiuntinys Alexanderis Grafas Lambsdorffas (Aleksanderis Grafas Lambsdorfas) „buvo atšauktas konsultacijoms ir liks Berlyne vieną savaitę, o paskui grįš į Maskvą“, sakė ministerijos atstovė per spaudos konferenciją Berlyne.

Penktadienį Vokietijos pareigūnai paskelbė, kad su Rusijos karinės žvalgybos tarnyba GRU susijusi grupė APT28, dar žinoma kaip „Fancy Bear“, pernai surengė kibernetinę ataką prieš SPD narius.

Neseniai baigtame vyriausybės tyrime nustatyta, kad kibernetinę ataką prieš kanclerio Olafo Scholzo (Olafo Šolco) partijos narius įvykdė grupė APT28, praėjusią savaitę sakė užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok).

Grupė yra susijusi su Rusijos karinės žvalgybos tarnyba GRU, o tai reiškia, kad tai buvo „valstybės remiama Rusijos kibernetinė ataka prieš Vokietiją“, pridūrė A. Baerbock.

Vokietijos vyriausybė kibernetinę ataką vertina labai rimtai ir mano, kad tai yra veiksmas, nukreiptas prieš liberaliąją demokratiją.

Rusijos ambasada Vokietijoje paneigė Berlyno kaltinimus, kad Maskva prisidėjo prie pernai surengtos kibernetinės atakos.

Ji atmetė šiuos kaltinimus kaip nepagrįstus.

Grupė APT28, dar žinoma kaip „Fancy Bear“, kaltinama įvykdžiusi dešimtis kibernetinių atakų įvairiose pasaulio šalyse.

Apie įsilaužimo ataką prieš SPD buvo paskelbta praėjusiais metais. Pasak Berlyno, įsilaužėliai pasinaudojo anksčiau nežinotu „Microsoft Outlook“ pažeidžiamumu.

Praėjusią savaitę Berlynas dėl šio incidento iškvietė Rusijos ambasados laikinąjį reikalų patikėtinį.

Praėjusią savaitę Čekija taip pat pranešė, kad kai kurios jos valstybinės institucijos nuo 2023 metų tapo APT28 grupės surengtų kibernetinių atakų, kurių metu buvo pasinaudota anksčiau nežinotu „Microsoft Outlook“ pažeidžiamumu, taikiniu.

Išpuoliai prieš dvi Europos Sąjungos nares paskatino bloką įspėti Maskvą apie pasekmes dėl jos „kenkėjiško elgesio kibernetinėje erdvėje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RICHARD

RICHARD portretas
nu ir tas ambasadorius isgaudys milijonus rusu nusikalteliu??kaimynas andrejus kazahijoj ganes versius ir gyvenes pusbadziu,jau 30 metu vokietijoj,,,tai jis savo 4 anukus moko sitaip,,,,jeigu bus karas su rusija,sako,saudykit fasistus.i rusu puse sauti negalima,,ten gali buti jusu gimines,,30 metu,jis,, jo nusipenejusi ruske boba,niekad nedirbe,,dukra pagimde jam 4 anukus burliokiukus ir niekad nedirbo..zentas kazahas irgi,,visi pasalpiniai,,,,,jie mat saudys savo maitintojus ,fasistus

Snaiperis

Snaiperis portretas
Ar dar ilgai Europa žais su tais kremliaus fašistais?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių