Lenkijoje, kur turėjo vykti ministrų posėdis, rasta pasiklausymui skirta įranga

Lenkijos saugumo tarnybos antradienį pietiniame Katovicų mieste esančioje salėje, kur turėjo įvykti vyriausybės narių posėdis, aptiko galimai pasiklausymui skirtą įrangą.

Socialiniame tinkle „X“ saugumo tarnybų atstovas spaudai Jacekas Dobrzynskis (Jacekas Dobžinskis) teigė, kad buvo aptikta ir pašalinta prietaisų, įtarus pokalbių pasiklausymą. Antradienį šioje posėdžių salėje Katovicuose turėjo įvykti Lenkijos ministrų susitikimas.

Televizijai TVN24 jis sakė, kad rasta įranga buvo galima fiksuoti ne tik garsą, bet ir vaizdą.

Lenkijos gynybos ministras Wladyslawas Kosiniakas-Kamyszas (Vladislavas Kosiniakas Kamišas) nurodė, kad buvo pradėtas tyrimas.

„Sunku pasakyti, ar tai buvo prieš daugelį metų įrengti ir anksčiau nepastebėti prietaisai“, ar įrengti visai neseniai, TVN24 sakė jis.

Tačiau ministras atsisakė daryti kokias nors prielaidas ir pridūrė, kad įranga buvo rasta atliekant įprastą patikrinimą prieš kiekvieną vyriausybės posėdį.

Apie galimą pasiklausymo įrangą pranešta praėjus dienai po to, kai paskelbta, kad vienas Lenkijos teisėjas, norėdamas gauti politinį prieglobstį dėl, jo teigimu, sufabrikuotų šnipinėjimo kaltinimų kirto Baltarusijos sieną.

Prokurorai pranešė pradėję tyrimą dėl įtariamo šio lenkų teisėjo šnipinėjimo.

Praeitą mėnesį Lenkijoje buvo įkalintas rusų istorinės rekonstrukcijos mėgėjas, kuris Maskvos naudai šnipinėjo kariuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių