G. Landsbergis su D. Cameronu aptarė paramą Ukrainai, sankcijų Rusijai stiprinimą

  • Teksto dydis:

Su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriumi Davidu Cameronu (Deividu Kameronu) antradienį Londone susitikęs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis aptarė paramą Ukrainai ir tolesnį sankcijų režimo Rusijai stiprinimą.

„Džiaugiuosi, kad Lietuva ir Jungtinė Karalystė yra bendramintės paramos Ukrainai klausimais. Visos mūsų pastangos nukreiptos Ukrainos pergalei prieš agresorę užtikrinti“, – Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime cituojamas G.Landsbergis.

Per susitikimą ministrai aptarė karinės, finansinės, humanitarinės pagalbos Ukrainai klausimus, G. Landsbergis ir D. Cameronas pasisakė už tolesnį sankcijų režimo Rusijai stiprinimą.

„Mūsų žinia Putinui – laikas nėra jo sąjungininkas. Reikia stiprinti sankcijų spaudimą Rusijai, ieškoti būdų užkirsti kelią sankcijų apėjimui. Vakaruose įšaldyti Rusijos aktyvai turi būti perduoti Ukrainos gynybos ir atstatymo reikmėms. Labai svarbu, kad mūsų gynybos pramonė pajustų mūsų įsipareigojimą remti Ukrainą ir užtikrinti Europos apginamumą sudarytų ilgalaikių kontraktų forma“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas. 

Anot URM, daug dėmesio ministrai skyrė liepos 9–11 dienomis Vašingtone vyksiančiam NATO Viršūnių susitikimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių