Šaltinis: Prancūzijos policija iškvietė G. Depardieu dėl įtariamo lytinio smurto

Prancūzijos policija pirmadienį sulaikė ekrano legendą Gerard‘ą Depardieu, kuris buvo apkaltintas dviem atskirais seksualinio priekabiavimo atvejais, pranešė su byla susijęs šaltinis.

75 metų aktorius, sukūręs daugiau kaip 200 filmų ir televizijos serialų, 2020 metais buvo apkaltintas išprievartavimu, o praėjusį rudenį buvo priverstas pristabdyti savo karjerą, nes pasipylė kaltinimai seksualiniu priekabiavimu ir smurtu.

Policija turi apklausti 75 metų aktorių dėl dviejų moterų kaltinimų, kad jis prie jų priekabiavo – vieną 2021 metais filmavimo aikštelėje, o kitą – 2014 metais per kitą filmavimą, pranešė policijos šaltinis, patvirtindamas televizijos kanalo BFMTV pranešimą.

Aktoriaus advokatai Christianas Saint-Palais ir Beatrice Geissmann Achille iš karto neatsakė į AFP prašymą pakomentuoti situaciją.

Pirmoji moteris kaltina aktorių ją užpuolus, kai ji 2022 metais buvo vaidybinio filmo „Žaliosios langinės“ („Les volets verts“) filmavimo komandos narė.

Vasario mėnesį oficialų skundą pateikusi scenografė tyrimų svetainei „Mediapart“ sakė, kad G. Depardieu ją sugriebė, kai ji išėjo iš filmavimo aikštelės privačiame viešbutyje Paryžiuje.

Jos teigimu, jis apglėbė ją per „liemenį ir pilvą, artėdamas prie krūtų“ ir išsakė nepadorių pastabų, kol jo asmens sargybiniai jį patraukė šalin.

Moters advokatė Carine Durrieu-Diebolt atsisakė pateikti AFP daugiau informacijos.

Antroji moteris teigė, kad G. Depardieu grabaliojo ją „visą“ ir išsakė „nederamų“ pastabų, kai ji dirbo asistente 2015 metais filmo „Magas ir Siamietis“ („Le magician et le Siamois“) filmavimo aikštelėje, sakė ji regioniniam laikraščiui „Le Courrier de l‘Ouest“.

Kaltinamas išžaginimu

G. Depardieu jau yra kaltinamas išžaginimu, taip pat daugiau nei dešimt moterų jį kaltina smurtu, bet jis visus kaltinimus griežtai neigia.

Kai kino prodiuseriai samdo Depardieu filmui, jie žino, kad samdo agresorių.

„Niekada nesu nuskriaudęs moters“, – spalį laikraštyje „Le Figaro“ rašė G. Depardiau.

2020 metais policija apkaltino jį išžaginimu ir seksualiniu priekabiavimu po to, kai aktorė Charlotte Arnould pareiškė, kad jis ją išprievartavo 2018 metais, kai jai buvo 22 metai ir ji sirgo anoreksija.

Kitas seksualinio priekabiavimo skundas, kurį praėjusiais metais pateikė aktorė Helene Darras, teigusi, kad G. Depardieu ją grabaliojo ir priekabiavo per filmavimą 2007 metais, buvo atmestas dėl suėjusio senaties termino.

Ispanų žurnalistė ir rašytoja Ruth Baza gruodžio mėnesį sakė, kad Ispanijoje pateikė baudžiamąjį skundą prieš G. Depardieu, teigdama, kad jis ją išprievartavo 1995 metais Paryžiuje.

Nepaisant to, kad įvykiams jau suėjo senaties terminas, ji sakė nusprendusi pateikti skundą tikėdamasi, kad tai „padės kitiems žmonėms“ padaryti tą patį.

Aktorė Anouk Grinberg, kartu su G. Depardieu vaidinusi filme „Žaliosios langinės“, aprašė, kaip ji ir kiti filmavimo aikštelėje „buvo priversti nuo ryto iki vakaro klausytis jo nešvankių nesąmonių“.

„Kai kino prodiuseriai samdo Depardieu filmui, jie žino, kad samdo agresorių“, – sakė ji AFP.

A. Grinberg sakė, kad filmo „Žaliosios langinės“ prodiuseriai neva buvo paskyrę žmogų, kuris turėjo spręsti priekabiavimo klausimus, tačiau nieko nebuvo daroma.

Pastaraisiais mėnesiais Prancūzijos kiną sukrėtė kaltinimai, kad jame dešimtmečius nebuvo kreipiamas dėmesys į seksizmą ir seksualinę prievartą, ir kritika, kad menas pernelyg ilgai buvo tapęs smurto priedanga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rodyti

Rodyti portretas
Vadinasi ekshibicionizmas.

aha

aha portretas
vien senukui jaunoms parodyti savo, jau yra lytinis smurtas. :)

Būtų koks santechnikas

Būtų koks santechnikas portretas
Tai tiek moterų jo valdžioje nebūtų. Gautų į snukį iškart ir nusiramintų. O va tokiam ponui nedrįsta rimčiau priešintis. Beje, vieną iš parašiusių skundą nuo jo vos apgynė apsauginiai, taigi liudininkų yra. Jo metodas paprastas. Užspausti kokią patikusią paprastą moterytę, tipo kostiumininkę ar kokią makiažo mergytę kampe ir kišti rankas į kelnaites šlykščiai seilėjantis. Jei jums tai patiktų, tai eikit į gėjų barą, susiraskit kokį senuką, kuriam nebestovi. Suteiks laimę.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių