Paskelbtas Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus konkursas

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia konkursą Respublikinės Klaipėdos ligoninės (RKL) direktoriaus pareigoms užimti. Kandidatai paraiškas gali pateikti iki gegužės 29 dienos imtinai.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad RKL savo veiklos apimtimi yra reikšminga ne tik Klaipėdos miestui, bet ir visam Vakarų Lietuvos regionui – įstaigą sudaro daugiau kaip 1,5 tūkst. darbuotojų, keturi filialai ir keturi konsultaciniai padaliniai.

„Sveikatos paslaugų prieinamumo didinimas regiono pacientams, personalo pritraukimas ir ugdymas, organizacinių ir medicininių inovacijų diegimas – tai esminiai lūkesčiai, kurie keliami pretendentams į ligoninės vadovo vietą“, – išplatintame pranešime cituojamas A. Dulkys.

Būsimas ligoninės vadovas, pasak ministerijos, turėtų siekti regiono sveikatos priežiūros įstaigų bendradarbiavimo, pacientų gerovės, taip pat turėti stiprius vadybos įgūdžius, finansinio planavimo įgūdžių, gebėjimą kurti ir įgyvendinti ilgalaikes strategijas, užtikrinančias įstaigos efektyvumą sveikatos sistemos reformos kontekste.

Norintys dalyvauti konkurse privalo atitikti ir bendruosius kvalifikacijos reikalavimus – turėti ne mažiau kaip 4 metų vadovaujamo darbo patirtį.

Taip pat būsimam gydymo įstaigos vadovui būtina aukštojo mokslo kvalifikacija, įgyta baigus universitetines sveikatos mokslų, socialinių mokslų, teisės, verslo ir viešosios vadybos arba gyvybės mokslų studijų krypčių grupės studijas ir įgijus ne žemesnį nei magistro kvalifikacinį laipsnį, arba jai lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidmantas L.

Vidmantas L. portretas
Labas. Bus aišku, jeigu dalyvaus gerb. Romaldas Sakalauskas.

Laima

Laima portretas
Kam tas konkursas???? , Jug ir taip aišku kas liks.....dar 5 metus nuvarinės ligoninę........apgailėtina.....

.

. portretas
kazko kandidatams reikalavimas silpnas: 4m. vadovavimo patirti turinti UAB netgi fiktyvus direktorius tures teise kandidatuoti? o neisrinktas ,skusti teismui ir tiketis zalos atlyginimo?gal ten SAM juristai-megejai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių