Klaipėdoje – išankstinių rinkimų ažiotažas

Išankstiniai prezidento rinkimai šįkart sulaukė kur kas didesnio susidomėjimo, nei prieš penkerius metus. Pirmąją rinkimų dieną tiek visoje Lietuvoje, tiek ir Klaipėdos mieste iš anksto savo pilietinę pareigą atliko beveik dukart daugiau rinkėjų nei 2019 metais.

Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius patvirtino, kad uostamiestyje pirmąją rinkimų dieną balsavo 1 744 rinkėjai.

Prieš penkerius metus, renkant prezidentą, pirmąją išankstinių rinkimų dieną Klaipėdoje balsavo 921 balsavimo teisę turintis pilietis.

Didelis aktyvumas šįkart buvo ir visoje Lietuvoje, kur per pirmąją išankstinių rinkimų dieną balsavo 40,6 tūkst. rinkėjų (2019 m. pirmą išankstinių rinkimų dieną sulaukta 17 tūkst. rinkėjų).

Vakar, antrąją rinkimų dieną, vien per pustrečios valandos Klaipėdoje savo pilietinę pareigą atliko net 200 žmonių.

„Kokios aktyvumo prognozės? Gali būti panašiai, kaip ir antradienį, gegužės 7-ąją. Dažniausiai didžiausias rinkėjų srautas būna pirmąją ir trečiąją išankstinių rinkimų dieną. Pas mus balsuoja žmonės iš visos Lietuvos – Vilniaus, Šiaulių, Alytaus, Ukmergės, Utenos. Žmonių srautai banguoja, tai daugiau, tai mažiau, bet mes pajūryje gyvename, prie bangų pripratome“, – juokavo V. Greičius.

Išankstiniai prezidento rinkimai vyks tris dienas – gegužės 7–9-ąją.

Klaipėdoje iš viso yra per 120 tūkst. balso teisę turinčių piliečių.

Išankstiniai prezidento rinkimai vyks tris dienas – gegužės 7–9-ąją.

Rinkimų apylinkė dirba nuo 7 val. iki 20 val. Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje, Liepų g. 11.

Vakar balsavimas vyko specialiuosiuose punktuose – globos namuose, įkalinimo įstaigose, ligoninėse.

Gegužės 10–11 dienomis balsuojama bus namuose, rinkimų komisijų nariai atvyks pas tuos asmenis, kurie dėl ligos negalės ateiti balsuoti į apylinkes rinkimų dieną.

Renkant prezidentą pirmajame ture, balsuojama ir referendume dėl dvigubos pilietybės.

Šįkart rinkėjai, kurių asmens tapatybės dokumento galiojimas yra pasibaigęs, vis tiek gali ateiti ir balsuoti.

Judėjimo negalią turintiems rinkėjams patekti į šias patalpas taip pat nėra problemų, šalia savivaldybės yra nuovaža, o į trečią aukštą galima pakilti liftu.

Šiais metais pirmąkart rinkimų biuleteniai pritaikyti ir akliesiems.

Tačiau bent jau pirmąją išankstinių rinkimų dieną balsavimo biuletenių, paženklintų Brailio raštu, neprireikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik uz lianzbirgi

tik uz lianzbirgi portretas
jis geras

to-su stuburu

to-su stuburu portretas
gal esi LGBT? Tada suprantama.

Dėl Referendumo, tai

Dėl Referendumo, tai portretas
ar VISAI neimnk,it biuletenio, ar RIEBIAI pabraukitr NE. Jei paimsit ir sugadinsit, bus blogai. Jūsų balsą priskaičiuos prie pakankamo skaičiaus balsuotojų :( Praeitais metais pritrūko balsų-Ačiū Dievui, ir jis buvo neįvykęs. Daug kas balsavo tada-UŽ. (buvau stebėtojka, mačiau), nes neva vaikai užszienyje. Iš tų vaikų NIEKAS neatiminėja pilietybes, neverčia jos atsisakyti. O jei nori priimti svetimos šalies-tegul, niekas NETRUKDYS jiems atvykti į Lietuvą. Norės gyventi Lietuvoje, atsisakys svatimos šalies pilietybę ,priims Lietuvos. JEI dabar IDIPOTAI prabalsuos UŽ, kitą kadencija Prezidentu bus koks arabas, muslimas, ar baltarusas ir t.t., ir Seime-panašiai. Įvyks Lietuvos SUNAIKINIMAS :( NELEISKIT sunaikinti Lietuvos!!!!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių