Specialųjų tarnybų aliarmas neeilinių pratybų fone: galimai karo išsigandusią senolę spėta išgelbėti

  • Teksto dydis:

Šiandien pačiame Kaune centre ne tik imituojamos galimos nelaimės, bet ir jos vyksta iš tikrųjų. Tačiau, svarbiausia, kad tarp to gali būti ir priežastinis ryšys.

Tokią prielaidą perša apie 14 val. užregistruotas pranešimas apie gaisrą E. Ožeškienės gatvėje, kurios prieigose dėl Lietuvos kariuomenės pratybų „Perkūno griausmas 2024“, kuriose bus treniruojamasi ir kaip apsaugoti svarbius objektus perėjimo iš taikos į karą atveju, prie Kauno miesto savivaldybės ne tik sukrauti smėlio maišai, bet ir apstu kariškių su automatais.

 

Gali būti, kad tai ir lėmė vienos garbaus amžiaus E. Ožeškienės gatvės gyventojos neatsargų elgesį, dėl kurio į šį daugiabutį šiandien su sirenomis lėkė trys ugniagesių gelbėtojų autocisternos bei didžiausios mieste – 42 metrų autokopėčios, kurias turi Nemuno gatvėje įsikūrusi Kauno miesto ugniagesių gelbėtojų 1-oji komanda.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Taip reaguota į 14.04 val. Bendrojo pagalbos centro užregistruotą pranešimą, kad minėtame E. Ožeškienės gatvės triaukštyje dega butas trečiajame aukšte, kuriame gyvena senolė, atsisakanti išeiti iš namų, kuriuose – daug dūmų.

Į įvykio vietą kartu su ugniagesiais gelbėtojais pasiųsti ir greitosios medikai bei policija.

Ugniagesiai gelbėtojai su šiuo kaimynų laiku pastebėtu, todėl nespėjusiu įsišėlti gaisru susidorojo greitai. Apie tai bylojo vidiniame daugiabučio kieme besivoliojantis iš gaisro židinio per langą išmestas apdegęs čiužinys.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Sunkiau vykdyti savo funkcijas sekėsi greitosios medikams. Nors minėtą 95-erių metų senolę jie jau rado išvestą laukan, problemos dėl jos spyriojimosi tęsėsi ir toliau. Įtariant, kad ji galėjo prisikvėpuoti dūmų, norėta ją vežti į gydymo įstaigą. Tačiau senolė atsisakė vykti ir ten, dėl ko, belaukiant atvykstant iškviestų jos giminaičių, deguonies pagalvė jai duota vietoje.

Besibūriuojantiems kaimynams bei specialiųjų tarnybų atstovams senolė prasitarė, kad gaisras kilo, jai užsidegus žvakę. O nuo šios netrukus užsidegė ir lova. Laimė, kad budrūs buvo senolės kaimynai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Susikrėtę

Susikrėtę portretas
pratybom gal kokią vieną kitą aviacinę bombą numeskit,pasitikrinsim,kaip greitai senolė uždegs žvakę ir ridensis link kapų...

Jonas

Jonas portretas
Pratybos ' Durnių laivas' Niekados Lietuvoje nebuvo tokiu psichopatu valdžioje...

rašliavos autoriui

rašliavos autoriui portretas
tu esi DURNIUS ir ligonis
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių