Uostamiestyje Užimtumo tarnybos pastato remontas pabrango milijonu

Po daugiau nei dvejų metų remonto atnaujintas Klaipėdos užimtumo tarnybos pastatas kol kas neatiduotas naudoti, nes statybininkai įrengė ne tokias duris. Joms pakeisti prireiks mėnesio. Be to, renovacijos darbai, lyginant su pradine jų kaina, pabrango daugiau nei milijonu eurų.

Turto banko Komunikacijos skyriaus vadovo Karolio Vaitkevičiaus teigimu, šiuo metu pastatas yra atidavimo stadijoje, šalinami smulkūs trūkumai po komisijos pastabų (keičiamos trejos durys), pastatą atiduoti naudoti ketinama birželio pradžioje.

„Naikupės g. 27 esantį Užimtumo tarnybos pastatą modernizavo įmonė „Konsolė“. Projektas ypatingas tuo, kad rangos darbų metu Užimtumo tarnybos darbuotojai liko savo darbo vietose, įstaiga nebuvo perkeliama. Visi numatyti statybos darbai buvo vykdomi vienu metu etapais, siekiant kuo mažiau sutrikdyti institucijos, veikiančios pastate, veiklą“, – patikino K. Vaitkevičius.

Prieš 68 metus statytas kaip vaikų darželis dabartinis Užimtumo tarnybos pastatas priklauso valstybės įmonei Turto bankas, kuri prieš trejus metus įtraukė šį statinį į modernizuojamų objektų sąrašą.

Formalus modernizacijos tikslas – įdiegti energijos taupymo priemones, užtikrinti tinkamas darbuotojų veiklos sąlygas, kelti klientų aptarnavimo kokybę ir prieinamumą žmonėms su individualiais poreikiais.

Visa projekto vertė – 2,7 mln. eurų, nors pirminė suma, numatyta renovacijos pradžioje, siekė 1,63 mln. eurų.

Iki tol buvusio F energetinės klasės pastate po modernizacijos pasiekta B klasė.

Todėl, pasak Turto banko atstovų, energijos sąnaudos mažės apie 60 proc.

Pastato modernizavimo projektas apėmė išorės sienų, cokolio ir stogo šiltinimą, langų ir išorės durų keitimą, išorės perdangos šiltinimą, elektros, šildymo ir karšto vandens tiekimo, vėdinimo, apšvietimo, šalto vandens tiekimo ir nuotekų sistemų atnaujinimą ir modernizavimą, tambūrų ir laiptinių remontą, teritorijos sutvarkymą.

Pastatas buvo pritaikytas žmonėms su negalia, jie galės savarankiškai patekti į pastatą, laisvai jame judėti ir naudotis visomis lankytojams skirtomis patalpomis.

Šiuo metu baigiamos tvarkyti pastato prieigos, aplinka.

Šiame 1 776 kv. m ploto pastate po modernizacijos įrengtos 73 darbo vietos, buvo 66.

Visa projekto vertė – 2,7 mln. eurų, nors pirminė suma, numatyta renovacijos pradžioje, siekė 1,63 mln. eurų.

Projektas finansuotas Turto banko, Europos regioninės plėtros ir Energijos efektyvumo fondų lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šlubas Arklys

Šlubas Arklys portretas
Praeidamas pro darbo biržą net ir šlubas arklys nusižvengs -KRIMINALAS. Vieša įstaiga , erdvė vieša o kokio velnio aptverta nauja tvora už ketvirtį milijono. Bet , tokios tvoros aptarnavimas , t.y.žolės pjovimas , piktžolių naikinimas ,šiukšlių rinkimas per artimiausius 10 metų savivaldybei kainuos dar 1 000 000 MILIJONĄ. Būtų gerai kad šis klausimas ,šalia kitų būtų apšviestas, nes tai ne mokykla, ne vaikų darželis . Gal kažkas užsakė slaptą privatizaciją po remonto?

Bronislovas.

Bronislovas. portretas
bet cia idomiai tiik atejo nauji iskart ir fontanas sugedo,ir birzos pastatas pabrango net milijonu,idomu toki maza pastateli uz kiek milijonu renuovuoja.mano 4 aukstu keturiu laiptiniu nama tik uz 1,2 mil,o cia tik papildomai milijonas.o gal ir mano renovacija pabrangs.

>>> balsas

>>> balsas portretas
Priedanga tai tiktai prisidengti kad nekiltu sudu kvapas. SLEPTUVEI reikes kokiu dar 10 milijonu. Taip rasau BALSUI ne is piktos valios is realiu gyvenimo realiju
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių